Referenssit
-
Mood Food
-
Ideasi tuotteistaja

”Inpackin mukanaolo lyhentää tuotekehitysprosessia - päästiin heti pohtimaan olennaista”

Mikan kanssa on mutkatonta tehtä töitä, sillä hän saa asioita oikeasti eteenpäin pelkkien puheiden sijaan
Mood Food

Asiakas:

Moodfoodin tarina alkoi oikeastaan lastemme myötä jo 2010-luvulla. Maailmankuvamme muuttui, kun toinen meistä teki ympäripyöreää päivää kahden yrityksen kanssa, jotta toinen pystyi rauhoittamaan lasten arjen kotona. Huomion siirtyessä omasta itsestä lapsiin havahduimme meidän ihmisten vastuuseen laajemminkin. Vanhemmuus pakotti ajattelemaan ja kaikki hankinnat, eritoten ruoka, mietittiin uudelleen. 

Vuosia kehittelimme jatkuvasti parempaa ja puhtaampaa ruokaa perheelle. Halusimme tarjota kasvaville ja liikkuville lapsille hyvää, täyttävää ja terveellistä syötävää luonnollisista raaka-aineista ja hyvistä rasvoista. Ruokaa sellaisista raaka-aineista, jotka tunnistaa.

 

Moodfoodin yritystoiminta alkoi kesällä 2019, mutta reseptien kehittäminen vuosia aikaisemmin. Lapset kasvoivat ja syntyi haave supertuotteiden tuomisesta kaikkien muidenkin koteihin.

Tarpeen kuvaus

Moodfoodin myslistä syntyi elintarvikealan startup, jonka tavoitteena on tarjota maukasta, puhdasta ja ravintorikasta mysliä, parhaista raaka-aineista erityisesti kasvaville lapsille ja nuorille. Meillä on vankka kokemus markkinointiviestinnästä, mistä on etua uuden brändin luomisessa, mutta elintarvikeala on varsin tuntematon. Mika auttoi meitä suunnittelemaan uuden tuotteemme pakkausprosessin alusta saakka, aina pakkaussuunnittelusta budjettiin, materiaalivalinnoista tuotantoprosessiin ja tekniikasta logistiikkaan.

Mood Food

Ratkaisu:

Kaikki lähtee tarpeista ja tavoitteista.

Elintarvikealalla on valtavasti asioita ja valintoja, joita tulee ottaa huomioon ennen kuin tuote päätyy kaupan hyllylle. Ei riitä, että mielessä on visio upean näköisestä pakkauksesta, vaan sen käytännön toteutus, materiaalien sopivuus ja elintarvikealan määräykset vaikuttavat vahvasti lopputulokseen. Jos tätä ei tiedosta, saattaa tehdä huomaamattaan hyvinkin paljon turhaa työtä. 

Viso selvillä

Seikkaperäisen pohjatyön jälkeen oli selkeä kokonaiskuva mitä Moodfood on ja millainen olisi optimaalinen kokonaisuus heille, joka kättelee heidän arvojen ja tavoitteiden kanssa. Kun visio oli selvillä lähdettiin toteuttamaan suunnitelmaa ja kartoittamaan eri vaihtoehtoja mm. pakkausmateriaalit, pakkaustyyppi, me-pakkaus, valmistusmenetelmät, sopimusvalmistus jne.

Start-up

Ratkaisuja ja vaihtoehtoja pohdittaessa on myös tärkeää huomioida yrityksen resurssit. Start-upin resurssit on aivan erilaiset kun ison toiminta vakiinnuttaneen yrityksen. Tämä pidetään koko ajan mielessä prosessin joka vaiheessa.

Tulokset:

Pakkausratkaisut ja tuotanto

Tavoitteena projektille oli rakentaa koko polku tuoteideasta kaupan hyllylle. Inpack keskittyi erityisesti valmistamiseen, pakkausratkaisuihin, hinnoitteluun jne. Tuotekehityshankkeessa on kuitenkin tärkeää, että valintoja tehdessä kaikki palapelin palaset on pöydällä ja huomio on koko matkassa, ideasta kaupan hyllylle. 

Miten onnistuttiin

Lopputuloksena (katso kuva) saatiin upea uudenalainen myslipakkaus, joka on uuniikki markkinassa. Pakkaus on Moodfoodin arvojen mukainen aina sisältöä myöden - ilman isoja kompromisseja. Tiukoista vaatimuksista huolimatta onnistuimme suunnittelemaan valmistus -ja pakkausratkaisut, jotka ovat juuri Moodfoodille sopivat.

Mood Food

Yhteenveto

Mikasta huokuu asiantuntijuus ja vankka kokemus pakkausalasta

Mikan kanssa on mutkatonta tehtä töitä, sillä hän saa asioita oikeasti eteenpäin pelkkien puheiden sijaan. On helppo luottaa siihen, että Mika hoitaa sen, mitä on sovittu. Startup-yrittäjän näkökulmasta Mikan mukanaolo lyhentää tuotekehitysprosessia, kun päästään pohtimaan suoraan olennaista, eikä käytetä aikaa ja rahaa vääriin asioihin.

”Vältimme Mikan avulla monta potentiaalista ongelmakohtaa sekä teimme kustannuksiltaan tehokkaat ja järkevät valinnat pakkausratkaisujen suhteen.”

Tuukka Turunen

Toimitusjohtaja
Moodfood Company Oy

ota yhteyttä

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä lomakkeella tai varaa maksuton sparraus-palaveri

nimi
yritys
Sähköposti
Puhelin
Viesti

Kiitos! Viestisi on lähetetty

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact image
evästeet
© inpack 2024
Mika Santanen
Hei!
Miten voin auttaa?
whatsapp
Ota yhteyttä
whatsapp
Aloita Whatsapp keskustelu
whatsapp