Referenssit
-
Puhdistamo Real Foods Oy
-
Optimaaliset prosessit - Tehokas tehdas

”Inpackin avulla kehitys levisi positiivisesti läpi koko tuotantoketjun”

Kustannussäästöjen ja työn tehostumisen lisäksi automatisoinnilla on positiivinen vaikutus työn mielekkyyteen ja työhyvinvointiin:
Puhdistamo Real Foods Oy

Asiakas:

Puhdistamo sai alkunsa vuonna 2009, kun joukko superfoodeista innostuneita kavereita lyöttäytyi yhteen ja perusti superfoodeihin keskittyneen verkkokaupan. Vähitellen valikoimamme on täydentynyt laaja-alaisesti kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevilla tuotteilla kuten ravintolisillä, juomilla ja patukoilla. Tänä päivänä olemme yksi Suomen suurimmista hyvinvointibrändeistä. 

Me Puhdistamolla ajattelemme, että kokonaisvaltainen hyvinvointi syntyy niin mielen kuin kehon hyvinvoinnista: monipuolisesta ravinnosta, liikunnasta, riittävästä levosta ja henkisestä energiasta. Jokapäiväiset valintamme vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiimme. Puhdas ravinto on yksi terveyden edistämisen avaintekijöistä.

Uskomme, että kun tuote on laadukas, tunnet eron olossasi ja hyvinvointi nousee uudelle tasolle. Tuotteemme ovat puhtaampia, luonnollisempia ja herkullisempia – jotta voisit tavoitella parasta versiota itsestäsi.

Tarpeen kuvaus

Puhdistamo on vahvan kasvun yritys, joka oli vuonna 2019 tullut pakkaus konseptin ja tuotannon automaation suhteen taitekohtaan. Oli selkeä tavoite kasvaa ja tehdä se kannattavasti, mutta nykyisellä tuotantotavalla sekä konseptilla tavoiteltu kasvu ei olisi ollut mahdollista.

 

Puhdistamon pyysi Inpackilta apua toiminnan kehittämiseen. Inpack teki seikkaperäisen kartoituksen ja sen pohjalta projektiehdotuksen miten tavoiteltuun kasvuun pystytään vastaamaan

Puhdistamo Real Foods Oy

Ratkaisu:

Kaikki lähtee tarpeista ja tavoitteista.

Tässäkin tapauksessa aikaa käytettiin ensin pohjatyöhön, eli seikkaperäiseen kartoittamiseen. Selkeän tilannekuvan pohjalta Inpack teki ehdotuksen uudesta pakkaus konseptista, joka vastaisi haluttuja tavoitteita. 

Uusi pakkauskonsepti ja pakkauslinjastot

Teimme myös pakkausmateriaali, painatus, tilavuus - ja pakkaustyyppi kartoituksen. Tässä rinnalla kulki koko ajan selvitystyö uusista pakkaus linjoista aina toimitilakartoitukseen. 

Verkoston voima

Inpack hoiti verkostonsa kautta myös kilpailutukset uusista pakkauskonelijastoista, pakkausmateriaalitoimittajista ja  pussivalmistajista. 

Lopuksi raportoi koko projektin kirjalliseen muotoon talousosaston ja johdon päätöksenteon tueksi.

Tulokset:

Kapasiteetin nosto ja uudet pakkaukset

Tavoitteena projektille oli kapasiteetin nosto, joka mahdollistaa vastaamaan kasvuhasteisiin. Taavoitteena oli myös muuttaa tuotevalikoiman painopistettä, joka mahdollistettiin uusilla nopeilla annostelu -ja pakkauskoneilla. Myös pakkaus -ja konseptiuudistus onnistui erittäin hyvässä yhteistyössä Puhdistamon tiimin kanssa.

Miten onnistuttiin

Lopputuloksena uudistus oli jopa laajempi, kuin alunperin oli suunniteltu, joka toi tehokkaammat linjat ja mahdollisti tuottavuusloikan läpi valmistuksen ja pakkaamon.

Puhdistamo Real Foods Oy

Yhteenveto

Parasta Mikan kanssa työskentelyssä on mielestäni se, että hän osaa huomioida yksittäisten osa-alueiden merkityksen tuotantoketjun kokonaisuudessa. Vaikka alkuperäinen tarpeemme oli suhteellisen suppea, lähti kehitys leviämään positiivisesti läpi koko tuotantoketjun. Mika ajattelee usein jo askeleen edellä, mikä auttoi meitä ymmärtämään paremmin sitä, kuinka kaikki tuotantoketjun osa-alueet vaikuttavat toisiinsa.

Tuotantoketjun kehittämisellä voi olla iso vaikutus ajankäyttöön sekä työ- ja materiaalikustannuksiin, vaikka muutokset tuntuisivat aluksi pieniltä. Kustannussäästöjen ja työn tehostumisen lisäksi automatisoinnilla on positiivinen vaikutus työn mielekkyyteen ja työhyvinvointiin: uusien laitteiden myötä työntekijöidemme osaaminen kasvaa, ergonomia paranee sekä työn mekaaninen toisto vähenee. Lisäksi tuotteiden laatu paranee.

Verkostojen avulla varmuutta valintoihin

Meillä Puhdistamolla työskentelee joukko nuoria ja motivoituneita ammattilaisia. Mika sopi henkilönä mainiosti osaksi kehitystiimiämme, sillä jaamme hänen kanssaan samanlaisen tavan tehdä töitä rennosti, mutta vahvalla ammattitaidolla. Mikan tietotaidon lisäksi hyödyimme hänen laajoista verkostoistaan, sillä pystyimme heti tekemään laite- ja materiaalivalinnat juuri meidän tarpeisiimme sopivilta tahoilta. Tämä säästi meiltä aikaa ja antoi varmuutta valintoihin.

Viivi Kangas

Development manager
Puhdistamo / Real Foods Oy

ota yhteyttä

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä lomakkeella tai varaa maksuton sparraus-palaveri

nimi
yritys
Sähköposti
Puhelin
Viesti

Kiitos! Viestisi on lähetetty

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact image
evästeet
© inpack 2024
Mika Santanen
Hei!
Miten voin auttaa?
whatsapp
Ota yhteyttä
whatsapp
Aloita Whatsapp keskustelu
whatsapp